Wagrain - Sonntagskogel

Mooi weer en toerist uithangen, dan is de Grafenberg bij Wagrain de juiste bestemming. De auto geparkeerd bij Wagrain en met de Grafenbergbahn naar boven (1707 m). Helaas is het er boven zeer druk, vooral gezinnen met heel veel kinderen. Er is dan ook veel te spelen en onze kids doen relatief rustig mee. Na de lunch toch maar doorgelopen om uiteindelijk met ons achten naar de top van de Sonntagskogel (1849 m) te lopen.

De kids klagen, mopperen, zeuren en misdragen zich behoorlijk want wandelen is saai, ze zijn moe en willen zwemmen. Yeah right, zodra het pad een smal paadje wordt en het steil omhoog gaat zijn ze niet meer af te stoppen en lopen ze met een snel tempo de laatste 100 meter omhoog. Ik moet mijn uiterste best doen om 5 kids bij te houden en dat zegt wel wat.

Op de top genieten we allemaal van het uitzicht en vooral de berg-newbies vinden het gaaf dat ze sneeuw zien en dat de 2 dames beneden staan te zwaaien. Na de afdaling drinken we een welverdiende Stiegl bij de Hachau Alm en zowaar ik krijg een licht wintersportgevoel bij 20 graden.