Marignac en Diois

Voor onze meivakantie 2015 hebben we een huis geboekt bij Topictravel. De afhandeling door de organisatie ging netjes en vlot en bij de reisbescheiden zat ook een kaart van Frankrijk en de omgeving. Dus voor volgende vakanties ga ik zeker weer bij deze organisatie kijken voor mooie huizen.

We boekten het huis voor het zwembad en het prachtige uitzicht (zie panorama foto). We konden iedere dag buiten zitten en genieten van de omgeving. Gelukkig maar want het huis zelf vonden we oud en op bepaalde punten gewoon smerig (veel dode vliegen in de diverse lampen).

Dankzij de mooie locatie en het uitzicht vanaf de ontbijtplek en de ligstoelen hebben we een supervakantie gehad. Weinig gedaan, niet echt gewandeld en vooral genoten van een weekje weg.

Panorama foto Marignac en Diois Klik op bovenstaande image voor een interactieve panorama bij Marignac en Diois.

Ongeveer 20 minuten ten westen van Marignac en Diois heb je het plaatsje Saint Julien en Quint. Vanaf Col de Marignac rij je langzaam dalend een schitterend dal in. De eerste keer dat we hier kwamen was het bewolkt en dus ben ik de volgende dag opnieuw hierheen gereden om een panorama foto te maken.

Panorama foto Saint Julien en Quint Klik op bovenstaande image voor een interactieve panorama bij Saint Julien en Quint.

Foto gemaakt net na Col de MarignacFoto gemaakt net na Col de Marignac

Op de dinsdag zijn we rond gaan rijden in de omgeving. Vanuit Marignac en Diois naar Saint Julien en Quint om vervolgens naar de Gorges de Omblèze te rijden. In dat dal moet je een stukje terug om naar boven te rijden naar Col de la Bataille. Vandaaruit met een grote lus langs Vassieux en Vercors, Col de Rousset en Die terug naar het huisje. Mooie rondrit met een aantal hoogtepunten (zie onderstaand).

Onderstaand een foto van Plan de Baix, plaatsje waar je langs komt vlak voordat je het dal inrijdt waar de Chute de la Druise en de Gorges de Omblèze liggen.

Foto gemaakt net na Col de MarignacPlan de Baix

Voor Chute de la Druise moet je een half uur naar beneden lopen en zeker in het voorjaar met al het smeltwater en zoals bij ons regenwater, is de waterval indrukwekkend. In de zomer kun je heel dichtbij komen, maar nu in de lente moet je een klein stukje klauteren en wordt je behoorlijk nat van al het opstuivende water.

Chute de la DruiseChute de la Druise

Na alle rustdagen is de planning om een wandeling te gaan maken in de kom (Cirque) van Archiane. Helaas bij het stokbrood halen stoot ik mijn hoofd, gat erin, ziekenhuis bezoek en een hechting in de kop en het advies om even rustig aan te doen. Dus uiteindelijk rijden we wel naar Archiane maar genieten vanuit de auto en het dorpje zelf van het uitzicht.

Panorama foto Cirque de Archiane Klik op bovenstaande image voor een interactieve panorama bij Panorama foto Cirque de Archiane.

Bergen bij ArchianeBergen bij Archiane

Als afsluiting van deze vakantie een mooie zonsondergang, het uitzicht vanaf het huisje was fenominaal en we hebben er optimaal van genoten.

Avondrood in de DromeAvondrood in de Drome

Blauwe bloemen blijven leukBlauwe bloemen blijven leuk