Flachau

Na wintersport in Italie in 2009, dit jaar maar weer eens op wintersportvakantie. Dit keer niet met collega's maar met Rob, de buurman van iets verderop. Tsja, wat kun je over zo'n vakantie verder vertellen anders dan dat we 3.5 dag super ski weer hebben gehad. 's Ochtends -12 graden, 's middags zo rond het vriespunt en de hele ganse dag zon, zon en nog eens zon.

Panorama foto Griessenkareck (Panorama foto boven Wagrain, vlakbij de Griessenkareck)

Het doel van deze vakantie....euh... skien en een beetje apres-skien. Zo rond half negen met de lift omhoog, rond 10 uur in het zonnetje een bak koffie drinken, rond 12 uur lunchen en rond 16 uur een afsluitend biertje boven op de berg (natuurlijk in de zon) om vervolgens met genoeg schwung naar beneden te skien om in Flachau de apres-ski bar Hofstadl op te zoeken.

Flachau en Wagrain

Op de eerste dag hebben we het ski-gebied tussen Flachau en Wagrain verkend, waarbij de afdaling vanaf de top naar Wagrain over de Flying Mozart het mooist is.

Waldgasthof Flachau
Waldgasthof Flachau (waar je heerlijk kan lunchen)

Dachstein massief
Uitzicht Dachstein massief (Hoher Dachstein 2995 m)

Via het internet kun je 's avonds zien welke lifts je allemaal genomen hebt en hoeveel kilometers en hoogtemeters je afgelegd hebt. Het resultaat van dag 1: 7799 hoogtemeters, 17 liften en 40 kilometer.

Wagrain, Sankt Johann en Alpendorf

Vandaag eerst vanuit Flachau naar Wagrain skien om vandaar uit naar de Grafenberg te gaan (stukje met de bus). Vanuit Grafenberg skien we door naar Alpendorf om zo via een aantal omzwervingen 's avonds weer terug te skien naar Flachau. De skiliften tussen Flachau en Wagrain zijn modern, helaas zijn een aantal liften bij Alpendorf redelijk uit de tijd. De zwarte pistes bij Alpendorf zijn niet al te moeilijk, maar wel gaaf om vanaf te suizen (sleeplift omhoog is minder).

Buchauhutte
Uitzicht Buchauhutte (1750m)

Tennengebirge
Uitzicht Buchauhutte (1750m) richting Tennengebirge

Het resultaat van dag 2: 7314 hoogtemeters, 21 liften en 36 kilometer.

Flachauwinkl en Zauchensee

Vanuit Flachau met de bus naar Flachauwinkl om vervolgens naar Zauchensee te skien. Het ski-gebied rondom Zauchensee is super (vind ik), helaas is de world cup afdaling voor een deel behoorlijk ijzig. Zowel de koffie als de lunch genuttigd bij Rauchkopfhutte (1890m).

Steinfeldspitze
Uitzicht Rauchkopfhutte op de Steinfeldspitze

Hirschkopfl
Hirschkopfl (1970 m)

Het resultaat van dag 3: 7868 hoogtemeters, 18 liften en 34 kilometer.

Flachau

Helaas vandaag moeten we alweer terug, maar niet voordat we eerst nog wat afdalingen hebben gemaakt. In totaal maken we 5 lange dalafdalingen, echt geweldig. De nieuwe Canon EOS 60D gaat mee zodat ik de camera uit kan proberen. En ook op de laatste dag is het mooi weer. Leuk detail, na 30 kilometer huiswaarts verdwijnt de zon achter de wolken.


UItzicht vanaf Gipfelstadl


Griessenkareck (1991 m)

Het resultaat van dag 3.5: 5816 hoogtemeters, 13 liften en 30 kilometer op de ski en 940 kilometer in de auto.

Test zoomlens op Hochkonig (2970 m) op 18, 108 en 270 mm


Uitzicht vanaf Gipfelstadl (Wagrain) op de Hochkonig met zoom van 18 mm
(PTLens voor correctie barrel distortion and vignetting


Uitzicht vanaf Gipfelstadl (Wagrain) op de Hochkonig met zoom van 109 mm


Uitzicht vanaf Gipfelstadl (Wagrain) op de Hochkonig met zoom van 270 mm
(PTLens voor correctie vignetting)

Pas met een zoom van 270 mm en thuis achter de computer zag ik een hut bovenop de Hochkonig staan. Dit is de hut Franz-Eduard-Matras-Haus