Allgau

Na 2 weken Singapore en Hong Kong aansluitend een week weg met de familie naar dit keer de Allgau (zuid Duitsland). Bij vertrek in Nederland was het al volop lente, maar hoe dichter we bij de eindbestemming Berghof Kinker (Ussenburg - Rosshaupten) kwamen, hoe kaler de bomer werden. Niet zo gek ook als je beseft dat de Berghof op zo'n 800 hoogte ligt. De boerderij en het appartement in de boerderij zijn boven verwachting mooi en goed. Vanuit het appartement zien we het Schloss NeuSchwanstein liggen.

Uitzicht Berghof Kinker
Ochtend in de Allgau

Uitzicht Berghof Kinker
Nogmaals ochtend in de Allgau

Bovenstaande foto's werden mogelijk gemaakt door een lichte jet-lag. Rond 5.30 was ik al klaar wakker en tsja om de rest van de familie niet wakker te maken (overigens niet gelukt) lekker ff naar buiten.

VR foto vanaf boerderij Kinker

We hebben het tijdens deze vakantie lekker rustig aangedaan. Op de zondag even naar Fussen om het kasteel te bekijken (onderstaande VR foto) en door het park en het leuke oude stadje te lopen.

VR foto van Fussener Schloss

De maandag of was het al de dinsdag vanaf de boerderij naar het vlakbij gelegen meertje gelopen (Faulensee). De woensdag naar kasteel NeuSchwanstein geweest, wat gewoon een mooi kasteel blijft. Daarnaast naar het Wald Erlebnis Zentrum geweest wat voor de kids gewoon een leuk klein parkje is waar je door heen kan wandelen en allerlei informatie verstrekt wordt over het bos, de bergen en het water.

Faulensee

...berg...

Maar het absolute toppunt van deze vakantie vond ik de Tegelberg. Met de kabelbaan naar boven (geniet vooral van het uitzicht op het Schloss Neuschwanstein) en vervolgens door de sneeuw al wandelend naar beneden. Een afdaling van zo'n 900 meter, erg mooi. Boven op de top stonden zo'n 40 deltavliegers klaar voor een wedstrijd en we hebben er veel zien vertrekken.

VR foto vanaf de Tegelberg

Overigens zullen de kids de Sommerrodelbahn het leukst gevonden hebben. Vooral Tesse, ze mocht niet alleen naar beneden.... gelukkig maar want remmen, ho maar ;-) Vandaar dan ook dat ze samen met Nicole uit de bocht is gevlogen. Leuk detail is dat Sem zijn eerste baantje in een absoluut record heeft afgelegd.....langste tijd ooit.

Uitzicht op NeuSchwanstein

...sneeuw...

Samenvatting: super vakantie op een super boerderij in een super omgeving. Voor meer informatie over de Allgau volg je de link naar de Allgau.

Rodeln

Rodeln

ps: voor moederdag nog ff snel naar Oostenrijk gereden om 8 potten chocolade-pasta te kopen.