Hong Kong

Eind april 2009 voor mijn werk een week naar Singapore en vervolgens een week Hong Kong. Over Singapore kan ik kort zijn, zondagavond geland, naar het hotel gegaan en vervolgens direct door naar bed. Maandag - vrijdag veel gewerkt om vervolgens zaterdagochtend heel vroeg weer naar Hong Kong te vliegen.

In Hong Kong vanaf het vliegveld een hotelbus genomen naar het hotel en dat was gelijk een goede kennismaking met de stad. Kris kras door eerst Kowloon, vervolgens nog een klein stukje door Hong Kong zelf om vervolgens gedropt te worden bij het South Pacific Hotel. Om niet als een kluizenaar gelijk mezelf op te sluiten in mijn hotelkamer, toch nog ff de stad ingegaan.....eeeuuuh...gelijk....niet na eerst op een kaart te markeren waar mijn hotel is want mijn chinees is van dusdanig niveau dat ik zelfs mijn eigen naam niet zou durven uitspreken (je weet maar nooit).

Zo ongeveer een uur op zoek geweest naar een pin-automaat en een westers restaurant waarvan de naam niet begint met Mac, Burger of Kentucky (uiteindelijk een erg goede sandwich shop), en langs het water gelopen (omdat het daar gewoon minder druk is). Tot zo ver een bewolkte zaterdagmiddag in Hong Kong, maar gelukkig op de zondag nog de hele dag om foto's te maken, de piek te bezoeken en te genieten van alle wolkenkrabbers.

360 graden foto in Hong Kong

Over de zondag kan ik nog korter zijn dan Singapore....regen, regen, regen en nog eens regen. Ik heb het nog geprobeerd, met de metro naar het centrum (wat zijn die metro's lang zeg (formaat Loenenseweg)), met het hele steile treintje naar de Peak Tower, daar nog koffie gedronken om te genieten van het uitzicht (uitzicht van het soort; witte sneeuw in de mist, alleen dan zonder sneeuw). Om vervolgens terug te gaan in de stad om me te mengen tussen duizenden vrouwen (de hulpjes in de huishouding die op zondag gezellig de stad in gaan).

Sinds Hong Kong heb ik overigens wel respect voor alle blonde vrouwen met cup D, die de hele dag nagekeken worden....jezus, wat lijkt me dat irritant. Nu wil ik me niet gelijk identificeren met blonde vrouwen met cup D, maar met mijn 2 meter plus werd ik de hele dag nagekeken, bekeken en nagestaard.

Oh ja, ik heb ook nog 4 dagen gewerkt in Hong Kong, gewoon veel uren draaien en veel praten met de IGM medewerkers. Kreeg ik nou last van mijn keel van het vele praten of was ik het eerste geval van de mexicaanse griep in Hong Kong. Ik moet zeggen dat ik blij was weer terug te zijn in Nederland.

Trein Peak in de mist
Trein in de mist

Uitzicht op Hong Kong vanaf Kowloon
Uitzicht op Hong Kong vanaf Kowloon