Lissabon

Zo rond december kreeg sinterklaas het idee om eens een korte vakantie naar Lissabon te regelen en met behulp van de frequent flyer miles van de KLM en de opgespaarde punten van het Holiday Inn was dat een stukje gebak. Het idee was dat het begin maart in en rondom Lissabon al heerlijk weer zou zijn en dat we wat zonuren konden scoren. Nou we hebben het geweten:

Vrijdag, Baixa en Bairro Alto

Na aankomst in het hotel zijn we direct de stad ingegaan om zo nog wat mee te pakken van de sfeer. Met de metro (waar we veel gebruik van hebben gemaakt) naar het centrum en vervolgens al lopende van Baixa naar Bairro Alto. Aangezien avondeten in Lissabon pas om 20.00 uur begint, moesten we nog wat tijd overbruggen door nog wat koffie te drinken en wat rond te slenteren. Uiteindelijk in een Fado restaurant heerlijk gegeten en van de lokale muziek genoten.

Lissabon bij slecht weer
Lissabon, 25 april brug

Lissabon bij slecht weer Lissabon bij slecht weer

Zaterdag, Castelo S. Jorge

Dit vond ik zelf toch wel het hoogtepunt van ons bezoek aan Lissabon. De wandeling naar het kasteel (vanaf Rossio via de Rua da Madalena, Rua de S. Mamede en wat verdwaalde steegjes), het kasteel zelf en het uitzicht over de stad, in een woord samengevat: VET.

360 graden foto vanaf Castelo S. Jorge

uitzicht over Alfama

uitzicht over Baixa

Zaterdag, Alfama en Graca

Vanaf het kasteel zijn we vervolgens via Alfama (Rua s Tiago en Rua de S Tome) naar de Convento da N. Sra. da Graca gelopen waar onderstaande panorama foto gemaakt is. De wandeling zelf wel mooi, de kerk wat minder omdat je niet naar binnen kon en er volop gewerkt werd. Dezelfde weg terug gelopen om zo via de Se kathedraal (zeker geen hoogtepunt) weer terug te komen in Baixa.

360 graden foto Convento de N Sra da Graca

Straatje naar kasteel

Uitzicht op de Taag

Tram in Lissabon

Baixa zijn we vervolgens snel doorgecrossed om via station Cais Do Sodre een treintje te nemen naar Belem. Van Belem hebben we uiteindelijk weinig anders dan een plaatselijk restaurant en de kade gezien. We hebben lange tijd aan de waterkant genoten van de zon en de rust aan de rivier de Taag.

Zondag, voormalige Expo 98 park

Aangezien we na een dag stad Lissabon wel toe waren aan wat anders, besloten we deze dag te besteden in het Parque das Nacoes. Precies, het voormalige World Expo 98 terrein aan de oostkant van de stad. Eerst het Oceanario bezocht en vervolgens door het park geslenterd en heerlijk in het zonnetje gezeten met een spannend boek. De lunch genuttigd bij de Pizza hut (gewoon zin in pizza).

360 graden foto Expo 98

zee otter

vis

Valid HTML 4.01 Transitional