Zandhuizen

Huis Yasmijn, Zandhuizen

Een (korte week) vakantie in Friesland

Via Belvilla een huisje gehuurd voor een week (eind mei 2007). Aangezien ik de eerste drie dagen nog moest werken (onverwachtse problemen bij implementatie in Duitsland) besloten Nicole en de kids om alvast te gaan. Hun verhalen waren op de zaterdagmiddag dusdagnig positief dat ik even vanuit Eindhoven toch maar naar Zandhuizen ben gereden (zo'n slordige 200 kilometer), even gezellig 's avonds een wijntje drinken, 's ochtends even gezellig ontbijten om vervolgens op de zondagochtend weer naar Eindhoven terug te rijden (maar dat was in 1.5 uur gedaan).

Over het huisje Yasmijn kan ik kort zijn. Wat een slechte marketing afdeling hebben ze bij Belvilla. Het huisje, de tuin, de ligging (half in het bos, half tussen de weilanden). Het "echte" huisje is twintig keer beter dan de beschrijving bij Belvilla op de website. Echt een aanrader (getuige de foto).

Vanaf de maandagavond waren we dus met z'n vieren en aangezien het op de dinsdag slecht weer zou zijn, zijn we naar Speelstad Oranje gegaan. Echt een aanrader voor gezinnen met kids, het enige probleem is dat de ouders zich moeten vermaken, de kinderen doen dat sowieso.

Speelstad Oranje

Speelstad Oranje

Woensdag was het uitzonderlijk mooi weer en zijn we in de riante tuin gebleven en hebben we heerlijk gewandeld. De route die langs het huis voert is 7 kilometer lang en loopt door bos, langs wat vennetjes en door de weilanden.

Zandhuizen

Zandhuizen

De donderdag was regenachtig en zijn we naar Leeuwarden gereden om even te winkelen. De vrijdag, de laatste dag, zijn we wederom bij het huisje gebleven en zijn we pas tegen de avond naar Appelscha gereden (half uur) om pannekoeken te eten. Voor de maaltijd nog ff langs het water gaan staan om een 360-graden foto te maken.

Sluis bij Appelscha

Om zeker niet te vergeten hoe uniek dit huisje is, vind u hier nog een 360 graden foto van huis Yasmijn (klik op de foto).

Huis Yasmijn, Zandhuizen