Blue Mountains

Na 7 jaar, eindelijk weer eens voor het werk naar Sydney. De Blue Mountains stonden de vorige keer ook al op de agenda maar toen kwam het er niet van.

Blue Mountains

Blue Mountains

Zaterdag, 31 maart 2007; om 6 uur opgestaan om rond 7 uur de trein naar Katoomba te nemen. De receptioniste op het werk had dit aangeraden omdat de treinreis op zich al mooi is (en dat klopt). Het duurt ongeveer 2 uur en vooral het laatste uur is de moeite waard omdat je dan door de Blue Mountains heenrijdt.

In Katoomba direct een buspas gekocht bij Blue Mountains Explorer bus zodat je langs alle hoogtepunten heen kan reizen (je kunt in- en uitstappen bij elke halte).

Scenic World

Eerste uitstappunt: Scenic World, (stop 9) om daar Scenic skyway te pakken, koffie te drinken met mooi uitzicht om vervolgens met de Scenic CableWay af te dalen naar het "regenwoud". De meeste mensen nemen dan weer Scenic railway naar boven, maar ik ben in 1.5 uur weer naar boven gelopen via onder andere Verais Grotto, Furber stepps, Katoomba falls naar Reids Plateau where I made the VR picture shown above.

Scenic World

Blue Mountains

Echo Point en de Three Sisters

Na de VR foto opgestapt op punt 11 (Katoomba Falls Reserve) om vervolgens Echo Point voorbij te rijden om op punt 15 (Honeymoon lookout) uit te stappen. Vanaf dat punt is het de moeite waard om terug te lopen (via een Bush walk) naar de Three Sisters.

Echo Point

Blue Mountains

Blue Mountains

Blue Mountains

Het is bij de Tree Sisters en de Giant Stairway wel duidelijk waar de meeste toeristen zijn. Een wachtrij om bij de Tree Sisters te komen en vervolgens een kudde toeristen boven aan Giant Stairway. Natuurlijk heb ik gewoon meegedaan, maar net zoals de gemiddelde toerist ben ik niet begonnen aan de 800 treden (300 meter) naar beneden. Bij Echo Point nog even geluncht en vervolgens nog even naar stop 18 (Gordon Falls Lookout), deze viel een beetje tegen, dus gelijk doorgegaan naar stop 20 (Leura village) om daar de trein terug naar Sydney te nemen.

Samengevat: echt een schitterende dag in en rond Katoomba. Het mooiste vond ik nog wel de bush walk bij Scenic World (dus de wandeling vanuit het dal terug naar stop 11). Oh ja, vergeet niet een trui mee te nemen, het is een stuk kouder in de Blue Mountains.

Blue Mountains

Sydney

Onderstaand een panorama foto van de Harbour bridge, het Sydney Opera House en wat foto's gemaakt tijdens een zakenreis naar Sydney.

Sydney Opera House

Op bovenstaande foto sta ik tussen Circular Quay en de Opera in, waarbij je een mooi uitzicht hebt op de Harbour bridge. Via onderstaande foto kun je doorlinken naar een andere 360 foto van de Opera (wat dichterbij).

Opera sydney

Na eerst wat rond gelopen te hebben op Circular Quay en de Opera heb ik de ferry genomen naar Manly Beach. Een leuke boottocht voor weinig, waarbij je bij vertrek een mooi uitzicht hebt op de sky line van Sydney.

Sydney Sydney

Aangekomen bij Mainly ben ik nog wel ff naar het strand gelopen, maar dat is niet echt mijn ding en dus met de volgende boot terug naar Circular Quay. Vandaar uit weer een andere ferry naar Darling Harbour. Het mooie hieraan is dat je onder Harbour bay doorgaat, waar dan ook onderstaande foto gemaakt is.

Sydney, Harbour Bridge