Bourg d'Oisans

Een van onze mooiste vakanties in de laatste paar jaar. Twee weken zon, zon en nog meer zon. Vergeleken met de zeer natte vakantie in het Sauerland (2005), kon het eigenlijk niet beter. We huurden een bungalow op de camping A la Rencontre du Soleil in Bourg d'Oisans. Leuke camping en het zwembad was naast ons houten huisje.

De heenreis verdeeld over 2 dagen. Bij Langres van te voren een hotel geboekt (aan het Reseservoir de la Liez). Eenvoudige kamers, maar naast het meer en het uitzicht tijdens het ontbijt was perfect.

Uitzicht op Reseservoir de la Liez

Uitzicht ontbijt

De camping zelf ligt aan de doorgaande weg naar Alp d'Huez. Dit keer niet erg omdat we ook de Tour de France wilden bekijken, maar 'normaal' zouden we liever een andere rustigere camping uitzoeken. Maar zoals al eerder gezegd het huisje en het zwembad ernaast vergoed veel, heel veel.

Zwembad op de camping, rechts onze stacaravan

De Tour, direct rechts ligt de camping (niet zichtbaar)

Villard Reymond / Col du Solude

De onderstaande foto van Pic d'Ornon is gemaakt tijdens een korte rit naar het kleine plaatsje Villard Reymond, ongeveer een uur rijden vanaf de camping.

Pic d'Ornon

De auto geparkeerd net buiten het plaatsje, vervolgens ongeveer een uur gewandeld en lekker geluncht. Echt een leuk begin van de vakantie. Onderstaande foto is ook gemaakt tijdens deze korte trip.

Le Taillefe

Val d'Oisans en balkonwegen

De Val'Oisans staat bekend om zijn balkonwegen. Balkonwegen, ja balkonwegen. Neem bijvoorbeeld de D211A en have fun. Onderstaande foto is genomen vanaf de D211A en links zie je de weg, vervolgens zie je de afgrond en dan rechts de rest van de weg. Wel een mooi overzicht van het dal, met rechts ook het plaatsje Bourg d'Oisans.

Balcony road val d'Oisans

Lac Noir at Alp d'Huez

Net achter Alp d'Huez (ongeveer 10 minuten rijden) ligt het Lac Noir. Het ski dorp is echt spuuglelijk, maar als je eenmaal de flats achter je hebt gelaten dan wordt het weer mooi. Vanaf de parkeerplek is het maar 10 minuten lopen en vanaf Lac Noir is het ook leuk om door te lopen naar het andere meertje.

Lac Noir

Onderstaande foto is ook bij het Lac Noir, echter dan op onze laatste dag. En zoals je ziet kwamen er enige regenbuien aan, wat op zich niet erg was na 2 weken mooi weer.

Lac Noir

Grand Galibier

Enkele dagen na de Tour zijn wij langs de Col du Galibier (2006) gegaan.... alleen dan per auto. Boven aan de top de auto geparkeerd en de laatste 5 minuten naar boven gelopen. Op onderstaande foto, mijn familie, de Grand Galibier (3229m) en het dal naar Briancon (zuid oostelijke richting).

Grand Galibier

Overige foto's

Een van de mooiste foto's die ik ooit heb gemaakt, al zeg ik het zelf, vind je hieronder. Een foto van de La Meije met op de voorgrond de kabelbaan naar col de Ruillans (3211m). We hadden Sem enthousiast gemaakt voor deze plek door te vertellen dat er sneeuw lag. Bovenaangekomen was het wel een grote teleurstelling, hij kon geen sneeuwhut maken op de gletscher :-)

Uitzicht op de La Meije

Tesse op de gletscher

Tijdens deze vakantie voor het eerst samen met Sem een lange wandeling maken in de bergen. Erg leuk, veel drinken mee, foto toestel en vervolgens naar een hut bij een meertje. Helaas hebben we de hut nooit gevonden, zoals je kan zien het meertje wel (Lac le Lauvitel). Tijdens de wandeling terug was Sem behoorlijk moe, maar een ijsje in het vooruitzicht doet wonderen.

Lac le Lauvitel

Sem tijdens wandeling naar lac le lauvitel