Saint-Jean / Montclar

Wederom de bergen in. Een sta-caravan gehuurd bij vacansoleil op een camping vlakbij Saint-Jean / Mont Clar. Een klein gehucht net ten zuiden van het meer Serre de Poncon. Het plaatsje ligt op zo'n 1350 meter hoogte en dat hebben we geweten de eerste 2 nachten. Wat was het daar koud. Gelukkig was dat alleen maar de eerste paar nachten en was Tesse ook maar de eerste week ziek van de waterpokken, maar verder was alles wel goed.

Vanaf de camping veel tochten gemaakt met de auto. Echt wandelen zat er niet in, omdat beide kids te klein waren. De camping had ook een zwembad en de tweede week hebben we daar verschillende keren ingelegen.

Col de la Bonnette

Col de la Bonette (el. 2802 m.) is waarschijnlijk de hoogste geasfalteerde weg (niet doodlopend) van de Alpen. De voorgaande zin is de reden geweest dat we tijdens onze zomervakantie van 2004 hier heengereden zijn. Wat een ontzettend gave route. Vanaf onze camping in Sint Jean / De Mont Clar via Barcelonette naar de pas gereden.

Col de la Bonnette

Boven aangekomen kun je de auto parkeren (op waarschijnlijk de hoogste rotonde van Europa :-) en kun je in 10 minuten naar boven lopen. Absoluut de moeite waard (getuige de 360 graden foto).

De Dormillouse vanaf het Plateau

Samen met Sem de stoeltjeslift in naar het Plateau (vanaf Saint Jean). Ontzettend leuk om met zo'n kereltje naar boven te gaan. Boven aangekomen lekker naar de hut gelopen om samen even wat te drinken en gezellig samen van de bergen te genieten.

De Dormillouse vanaf het Plateau

Onderstaande foto is gemaakt op hetzelfde Plateau, maar dan gefotografeerd naar de hut toe.

Other

Other

Valid HTML 4.01 Transitional