Haute-Nendaz

Ski vakantie 2002. Het leek ons eens leuk om met oud studentenhuisgenoten (Loes, Kris en Natacha, Sophie en Marc en wijzelf dus) te gaan skieen in het mooie Zwitserland. Een beetje laat in het seizoen (maart), maar in 2002 hadden we nog niet veel last van global warming en bijverschijnselen :-)

het huisje

kamer

Helaas lag er te weinig sneeuw om tot in de hut te kunnen skieen, maar dat mag de pret niet drukken. Het huisje lag wat afgelegen..... volgens de folder. Het zou welgeteld 70 meter lopen zijn, helaas hadden ze er niet bijgezet dat dit 70 meter omhoog zou zijn. Wat een klim en dat met 2 zwangere dames in het gezelschap. Toegegeven, het uitzicht vanaf het balkon van het huisje was mooi (zie hieronder).

Nendaz - uitzicht vanaf het huisje

De zondag natuurlijk direct omhoog om te gaan skieen. Eerst Loes nog even op weghelpen, want dit waren haar eerste voorzichtige stapjes op de skies. Loes is geen natuurtalent, maar ik was toch onder de indruk van haar eerste ski-dag.

Loes

ski piste richting Nendaz

Tracouet - Haute Nendaz

Ik weet niet zeker waar onderstaande foto gemaakt is, maar ik denk bij Tracouet, richting het noord-oosten.

Nendaz - piste

Toch wel mijn favoriete begin van de dag. Met de auto naar Siviez, vandaar uit in 2 etappes met de lift naar Greppon Blanc (of de uitstap daar vlakbij) en dan na de eerste afdaling 's ochtends heerlijk een bak koffie met prachtig uitzicht vanaf het terras bij Restaurant Combatzeline (2240m).

Nendaz - restaurant Combatzeline1

Nendaz - restaurant Combatzeline1

Onderstaand uitzicht is vanaf Mont-Fort (3330m) naar het zuiden. Absoluut de moeite waard, maar vanuit Siviez nogal moeilijk te bereiken (een aaneenschakeling van liften). Vanaf Mont-Fort de zwarte piste naar beneden om vervolgens off piste weer naar Siviez te gaan, dat vond ik niet leuk, wat een afdaling / glijpartij, niet leuk ;-)

Nendaz - Mont Fort

Nog 1 panorama om het af te leren. IK denk dat deze gemaakt is vanaf Mont-Fort richting La Chaux en dan richting het westen.

Nendaz - overig